Параша на седмицата Толдот

Втора част
Толдот означава поколения…
Това е единствената параша, която започва с „Това са поколенията…“, въпреки, че Итцак не е умрял, а се разказва за работата, която е вършил.

От изключителна важност е работата с родословното дърво. Мормоните имат като традиция да търсят корените си в родословното дърво с цел да достигнат до Христос. Има семейства, които са достигнали до някои от апостолите, други до 500-та година след Христос…
За какво?
Искат да идентифицират Името…
Какво е Името?

В името човек намира разни неща…Името е домейна в интернет. Уникално е!
Сякаш в големия компютър на човечеството, дядо ти – Иван Петков Петров е регистриран като – Ivan@Petkov.petrov – Това е адреса и е единствен, само дядо ти има този имайл.
Идеята, според която мормоните търсят приемствеността на потомствената линия, е че всеки път, когато отиват в мормонската църква, започват инициирането на някой прародител. Търсят всички имена на починалите си предци, за да активират всеки един от тях с онова, което мислят, че е единение с Бога.
Зад тези действия стои идеята и признанието, че ние сме всички тях и поправянето (тикун), което правим чрез живота си, е за всички преди нас, т.е. поправяме онова, което те не са успели да свършат.
Затова е важно да престанеш да се чувстваш жертва на родителите си, на баби и дядовци… да мислиш какво са ти дали и какво не са ти дали, как са те тормозили и как са те задушавали с обич…на кого са дали наследство и кого са обезнаследили…
Цялото програмиране, което си получил от родословното ти дърво, са аспекти на милосърдие, които са били скрити, покрити от прегрешения и беззакония, които си извършил през този или предишни животи.
Абрахам е копал кладенци, но някои са били покрити. Всичко, което според теб си жертва на родителите ти, на баба ти, на жена ти….са пробата на кладенците,които трябва да прекопаеш, какво точно да продължиш да копаеш и дълбаеш в себе си,за да се усъвършенстваш.
В този процес има голяма емоционална лична поправка, но също така се поправя всичко, случило се назад, искри непоправена душа от дядо ти, баба ти…Следващият път, когато искрите душа от дядо ти, прадядо ти се превъплътят в този свят, ще се превъплътят поправени.
Няма да се завърнат със същия тикун, защото някой ще е разкрил, прекопал наново кладенеца и няма да има нужда повече да се разкрива.

Това, което изглежда трансгенерационното нещастие на семейството ти, се е паднало на теб да поправиш тикуна, защото само ти можеш да свършиш, разкриеш заради самия теб и заради тях.
Повечето от нас, за да не кажа всички, имаме поправяния (карма –не е правилно, тикун е точната дума), които не ни принадлежат.
Имаме трудните ситуации и болести, защото родителите ни или баби и дядовци,прабаби и прадядовци…. са ни оставили в наследство. Ако откриеш, че имаш такова наследство на гърба си, не го приемай като тежест. За нещо си решил да слезеш в това семейство. Знам, че е много жестоко устроен живота, особено за хора, които имат болни деца, починали или много тежък живот…Всеки път ми става все по-ясна Системата, матрицата, в която са ни поставили да живеем и която само от нас зависи да поправим, трансформираме и променим.
Много хора търпят мъжа си или жена си, заради децата. И децата поемат цялата емоционална тежест на родителите си. Децата не могат да се разболяват, а просто соматизират отношенията в семейството и отнасят всичките ни мизерии.

Ако имаш малки деца и се разболеят…знай, че има една БиоЛогична проекция, която излъчва тялото ти и казва на децата ти: „Страдам заради теб, заеми се ти да оправиш положението. Повече не издържам в това семейство и проблемите са заради теб, търпя заради теб…“
Няма значение дали изговаряш тези думи или само ги мислиш и чувстваш, а външно търпиш, заради децата.
Не съществува измама и заблуда в емоционалния план, излъчваме определни вибрации и другите около нас получават тези вибрации и ги приемат. Децата получават тези тежести подсъзнателно…и можем да ги спасим единствено осъзнавайки се.

Трансгенерационните болести се проявяват, защото със сигурност родителите не са успели да се справят с поправянията си.
Затова всеки, тук и сега, може да си излекува трансгенерационното заболяване като използва свободата на избора си. Трябва да се заемеш с поправката на своя тикун, мислейки, че освобождаваш цялото родословно дърво назад и всички потомци, които ще се родят. Може да не е само болест, може да е трудна ситуация, някое вярване, например: „Богатството е лошо“, убеждение, традиция…

С тази параша се установява връзката с поколенията и по този начин създаваме и заслугата.
Има много заслуги във всичко, което са живели семействата ни по време на войната, на турското робство…има много тикун вече поправен, но ние не получаваме заслугата от поправеното, защото интелектуално сме се разделили от роднините ни и не ги разбираме, критикуваме ги за поведението им, за начина им на живот и т.н.
Приемайки, че са част от дървото ни, приемаме и свършената от тях работа, тикун.
За да са живели или да са живи и сега, означава, че са завършили някаква поправка или продължават да поправят…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s